Verbindend paardenlandschap


Landschappelijke inpassing


Veilig en paardvriendelijk


Praktisch en esthetisch


Natuurinclusief en duurzaam



Van natuurrijke paardentuin 

tot duurzame paardenhouderij


NatuurOntwerp ontwerpt buitenruimtes voor paarden: voor particulieren met paarden aan huis en voor professionele paardenhouders. Het ontwerp kan ook samengaan met het ontwerp van de privétuin of erf, of met het ontwerpen van het gehele perceel.


Uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden van de omgeving worden vakkundig gecombineerd tot een paard- en natuurvriendelijk ontwerp en beplantingsplan. 


Bij voorkeur wordt NatuurOntwerp zo vroeg mogelijk in het proces betrokken, wanneer de binnen- en/of buitenruimte wordt (her)ontworpen. Zo kunnen we vanaf het begin meedenken over de meest logische, duurzame, esthetische en natuurinclusieve oplossing.


Landschapsontwerper, dierenarts en paardenliefhebber


NatuurOntwerp denkt graag met u mee voor de inrichting van uw erf. Wij hebben gedegen praktijkkennis over het houden van paarden, over eetbare en giftige planten, over de natuurlijke behoeften van het paard, de behoefte aan efficiëntie voor de dagelijkse verzorging, verschillende manieren van paarden houden, enzovoort.


Annelies Wouters is jarenlang als erkend paardendierenarts werkzaam geweest. Daarbij kwam zij bij particulieren en professionele houders, van natuurlijk paarden houden tot privillege sportstallen en fokkerijen. Voor het ontwerpen van hippische locaties kan zij putten uit praktijkkennis met betrekking tot onder andere beplanting, gedrag, training, diergezondheid en bedrijfsvoering.


Zij combineert deze waardevolle kennis met de kijk van de landschapsontwerper met een sterke lijnvoering, onderbouwde vormentaal en professionele invulling van het ontwerp als geheel.

Paardenplanten worden bij NatuurOntwerp ook afgestemd op de grotere omgeving. Een goede landschappelijke inpassing en gefundeerde ontwerplijnen zijn, naast veilige beplanting en duurzame materiaalkeuzes, belangrijke uitgangspunten voor elk ontwerp.


Nieuwsgierig, vragen of kennismaken?